Online workshop videoreflectie & digitaal portfolio

Ik hoor graag uw reactie!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 1. Beste Jeroen en Tom,

  Met veel interesse naar jullie presentatie gekeken.
  Heel duidelijk, en goed bruikbaar voor onze opleiding. (train de trainer)
  Waar ik moeilijkheden zie is het volgende:
  Wij leiden leerkrachten uit verschillende besturen over het hele land op tot trainer speelplezier.
  Ik vind het werken met surfmedia een goed medium, omdat het beschrermt is. Iedereen moet dan “lid”zijn van surfgroepen/ surfmedia.
  Kan ik als organisatie een soort van hoofdaccount vormen en dat allerlei leerkrachten via een inlognaam toch kunnen inloggen op surfmedia? Misschien via een soort abonnement? Weten jullie dat?

  De digitale portfolio die jullie gebruiken is dat ook bij surfgroepen of gebruiken jullie hierbij de Mahara?

  Hartelijke groet,

  Marielle van Rijn

 2. Ha Marielle,

  We spreken elkaar ook overal! :)

  Volgens mij kunnen jullie leerkrachten gewoon via Surfnet een eigen account aanmaken, een SURFgroepen account. Daarmee kunnen ze inloggen op SURFmedia. Als je als organisatie een hoofdaccount wil maken, dan moet je lid worden van de SURFfederatie, en dat is volgens mij alleen voor hoger onderwijs instellingen. Dat lijkt me niet de weg. Ik zal Tom dit ook laten lezen, hij doet klussen voor SURF, hij weet daar alles van.

  Wij maken gebruik van het INHolland portfolio, van Winvision, gebaseerd op SharePoint. Je kan via SURFgroepen ook een uitstekend portfolio maken, ik verwijs je naar Arne Horst, die binnen een SURFgroep via een blog/wiki-systeem, ‘bliki’, een soort van DPF creëert: https://www.surfgroepen.nl/sites/bliki/default.aspx
  Is misschien wel een interessante, hoewel een naar mijn mening wat bewerkelijke, oplossing.

  Succes alvast, we praten vast verder!

 3. Ha Jeroen,

  Bedankt voor je advies.
  Inderdaad spreken we elkaar op meerdere vlakken, maar op allerlei presentaties, kom jij weer te voorschijn. Ik heb ook de presentatie van SAMSAM bekeken en …daar verschijn jij ook. Ook bliki van Arne bekeken.
  Heel interessant. Maar ik neem aan dat je dan aangesloten moet zijn bij surfnet.
  Ik heb net een mail gestuurd naar surfnet, om te kijken of wij hier ook gebruik van kunnen maken.
  Verder lijkt mij een goede optie om te werken met sharepoint. Hier heb ik al mee gewerkt bij een ander bedrijf.
  De moeilijkheid is om uit te vissen wat voor onze (kleine) organisatie nu handig is. Het moet goed toegankelijk zijn, maar ook beschermt.
  Ik weet het nog niet, maar telkens kom ik een stapje verder.

  Groetjes,

  Marielle

 4. hoi Marielle,

  Heb je al antwoord gekregen van de collega’s bij SURFnet?
  SURFmedia is toegankelijk als videoplatform voor studenten in het Hoger Onderwijs. Elke student krijgt 1Gb aan videoruimte en kan zijn of haar videobestanden fijnmazig afschermen.

  Als je meer info nodig hebt mail me gerust:
  Tom.Visscher[at]inholland.nl

 5. Beste Tom,

  Wij kunnen niet aansluiten bij Surfnet, alleen als je gefinancierd wordt door OC&W. Verder kost het €2500,- per maand. Dat kunnen wij niet ophoesten! Helaas. We moeten toch een ander medium zoeken!

  groetjes,

  marielle

 6. Tja, dat begrijp ik wel. Toch gek, ik heb laatst een collega uit Nottingham geholpen aan een SURFgroepen account (is dus extern) en volgens mij kun je met een SURFgroepen account gewoon inloggen op SURFmedia. Zal wel niet helemaal de bedoeling zijn, maar toch.

  Op zoek naar een alternatief voor SURFmedia. Vimeo? Daar werk ik de laatste tijd veel mee, en daar kan je ook je video afschermen en toegang verlenen aan specifieke e-mailadressen.

 7. He, daar heb ik nog nooit van gehoord. Ik heb nog veel te leren.
  Nu heb ik eens gekeken naar NING portfolio. Hierop kun je ook filmpjes zetten. Maar ik zie geen mogelijkheid tot downloaden van documenten bij NING.Ik zoek een compleet pakket, met portfolio, downloaden film voor video-reflectie, eventueel downloaden van film. Verder moet het wel afgeschermd zijn.
  Ik ga eens verder kijken bij vimeo. Weer bedankt voor je tip.

Sliding Sidebar

%d