Doorontwikkelen aanpak literatuurverwerking (1)

Ik hoor graag uw reactie!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Beste Jeroen, in dit herontwerp voor literatuur verwerking hoort denk ik ook informatievaardigheden thuis. Want bij het lezen van de literatuur moest ik veel opzoeken, omdat ik iets niet begreep. Hoe en waar je dat nu het beste kon doen wist ik niet. Jouw uitleg over de wiki’s, scholar enz kwam pas veel later en daar had ik erg veel aan. Evenmin wist ik dat wat ik aan uitleg gevonden had, dat moest opslaan zodat ik dat nog eens kon lezen. Dus vergat de essentie, wist ook niet wie of waar die uitleg ookalweer stond en moest vergat ik opnieuw op zoek. Ik verdwaalde echt in literatuur en onderliggende uitleg. Toen ik eenmaal begreep hoe ik mijn gevonden uitleg kon ordenen, kon gebruiken bij ingewikkelde stukken over de cognitieve load, diepte leren enz, kwam ik pas echt aan het begrijpen van de literatuur toe.
    Paul Kirschner heeft overigens een bijzonder handig stuk geschreven over het lezen van vakartikelen.
    Hartelijke groet Francien Miedema

  2. Dag Francien, je toelichting is herkenbaar en geeft ook precies aan waarom we graag een doorontwikkeling maken om te kijken hoe we de aanpak zo effectief en op maat als mogelijk kunnen maken. Ik heb idd kennis genomen van het stuk van Paul Kirschner, en die zetten we ook in met de huidige groep! Dank voor je bijdrage!

  3. Misschien ligt hier ook een kans om gebruik te maken van concept maps, schema’s van begrippen en (vooral) relaties tussen begrippen? Zo’n schema zou overigens ook kunnen helpen bij het in kast brengen van belangrijke aspecten bij dit probleem (met links naar relevante bronnen).

  4. Dank je wel Eja, voor je reactie! Lijkt mij wel!

Over docent ontwerpteams

Sliding Sidebar

%d