Dank voor de nominatie collega’s en studenten!

Ik hoor graag uw reactie!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. 30 december 2016
    Vanmiddag ben ik een boek aan het lezen van Georges Simenon. Mijn kinderen die op de basisschool zitten probeer ik te stimuleren om te lezen. Ik dwaalde af in mijn gedachten naar mijn laatste tentamen die ik had tijdens mijn studie lerarenopleiding maatschappijleer voorafgaand aan mijn studie sociologie. Het was een mondeling tentamen politicologie afgenomen door Tabe Mulder. Hoewel ik in mijn ogen goed had geleerd kreeg ik een onvoldoende. Tabe vroeg aan mij wanneer kwam Napoleon naar Nederland ? Waarop ik geen antwoord had en dat ik dit niet precies wist. Het stond immers niet in het boek vermeld. Daarom dwaalde ik vandaag af in mijn gedachten toen ik mijn kinderen stimuleerde om te lezen omdat Tabe van mij verwachtte dat ik ook meer brede kennis had dan alleen wat in het boek stond, ik ging tenslotte verder studeren aan de universiteit. Van mijn kleine beurs heb ik toen een boek gekocht over de vaderlandse geschiedenis. Wat was ik boos en hoe dankbaar nu dat wanneer ik iets in een boek lees wat ik niet weet dat ik het even snel opzoek, mijn dank aan Tabe Mulder. Ik heb dierbare herinneringen aan zijn inspirerende lessen, zijn elan en wat nu nog doorwerkt in kleine dingen van mijn leven.
    Tessa Prins -Paardehaar

Sliding Sidebar

%d