Flipping Haarlem

Ik ben de komende dagen even in het bezit van een Flip. Handig om de Onderwijsdagen 2008 mee te verslaan, mee te nemen tijdens het Edublogdiner ’08 en ter voorbereiding voor een pilot met studenten (zie vorige blogpost). Zaterdagmorgen de Flip meegenomen tijdens een ‘rondje Haarlem’. Om te oefenen. Resultaat heb ik in iMovie snel bewerkt en geupload naar YouTube. Zie hieronder. Excuses voor de dramatische cameratechniek.

Ervaringen

Uploaden naar YouTube,  daar is de Flip echt voor gemaakt. De Flip zit in je broekzak om snel te pakken en een gebeurtenis, gesprek of iets dergelijks op te nemen en vervolgens snel te uploaden naar YouTube om te delen met collega’s, kennissen en vrienden. Hij is klein, gruwelijk eenvoudig om te bedienen en ziet er leuk uit!

Zoals je op de beelden kunt zien is de Flip niet echt geschikt voor sfeervolle panoramashots. De Flip Ultra die ik heb kan maar 2x digitaal inzoomen, heeft moeite om zich aan te passen aan het licht en de beeldkwaliteit is matig. Het geluid is overigens prima!

De Flip neemt op in AVI-formaat, maar ik had geen problemen om deze te importeren in iMovie (Mac). De video’s zijn 640 bij 480, 30 frames per seconde. Er is geen mogelijkheid om deze instellingen aan te passen. Met 2 GB aan ruimte kan je ongeveer een uur opnemen. Mijn collega Tom Visscher heeft al een keer 2 uur aan video opgenomen, waarschijnlijk door een firmware upgrade. Je kunt er een flexibele standaard onder schroeven, zodat je de camera kan neerzetten op een tafel of kast. Dat levert rustige beelden op.

De Flip gebruik je voor situaties in kleine ruimtes, bijvoorbeeld tijdens presentaties, lessen of workshops. Of een avondje stappen! Momenten waar je zonder al te veel moeite video wilt publiceren op het web. Het is de ideale tool voor een web 2.0 docent en student! Maar de geboorte van mijn kind ga ik er niet mee opnemen.

Flipping Haarlem

1 Reactie

Fred Zelders

ongeveer 9 jaar geleden

Nog een tip Jeroen, Kijk ook nog eens een keer op HQ mode @ http://www.youtube.com/watch?v=7_Id2TKD4e8&fmt=18 Dus dezelfde url maar dan met "&fmt=18" er achter geplakt. Dan ziet de video er nog weer een beetje beter uit. Bij de volgende video is het verschil wel heel erg duidelijk tussen http://www.youtube.com/watch?v=037uSAIahho en http://www.youtube.com/watch?v=037uSAIahho&fmt=18

Laat een reactie achter

Hoor graag uw reactie!

%d bloggers liken dit: