#best9of2015

Deze week is de week van de lijstjes. Zo ook op Instagram waar mensen hun lijstje van negen beste foto’s van 2015 in de vorm van een collage publiceren en taggen met #best9of2015. In verloren uurtjes of wanneer de inspiratie daar is vind ik het leuk om door middel van allerlei apps foto’s te bewerken op mijn iPhone en te delen via Instagram. Het zijn meestal mijn eigen foto’s, maar ik bewerk ook foto’s van anderen in zogenaamde challenge edits. Hieronder mijn #9bestof2015, edits waar ik het meest tevreden over ben.

 

best9of2015


Van links naar rechts, van boven naar beneden. De originele versies zie je op mijn Instagram-account.

 1. Station Haarlem. Echt.
 2. Flamingo’s in Dierenpark Emmen. Een simpele colorsplash.
 3. Een beer in een boom, ook in Dierenpark Emmen. Een blend met een achtergrondje voor een ‘sterrenhemel-effect’.
 4. Neushoorn op berg. De neushoorn komt ook uit Emmen. De berg is mijn knie/spijkerbroek.
 5. Haarlem, Gedempte Oude Gracht. Ik vind de kleuren/sfeer mooi.
 6. Duiker in een aquarium in het Oceanopolis, Brest. Maar misschien had ik dat niet moeten melden.
 7. en
 8. Zogenaamde painterly’s. Foto’s genomen in Rouen. Hier is het spelen met het combineren van  verschillende bewerkingen van dezelfde foto, op zoek naar de juiste ‘look and feel’. Deze moet
 9. Een challenge edit. Op de voorgrond een poort van een of ander kasteel in Normandie, op de achtergrond een industrieterrein in Amersfoort.
  Via het @applifam-forum op Instagram wordt iedere dag een foto gepost die voor iedereen vrij is om te bewerken, tussendoor en aan het einde van de challenge worden een aantal edits in het zonnetje gezet, een spotlight. Er zit echt prachtig werk tussen. Een hele leuke community rondom electronic social art (en er zijn er meerdere), waar ik dit jaar te weinig tijd voor heb gehad.

Meer edits via mijn Instagram-account. Ik vermeld bij de beschrijvingen de apps die ik heb gebruikt voor de edits.

Geen Reacties

Laat een reactie achter

Hoor graag uw reactie!

%d bloggers liken dit: