Voornemens

Eerste blogpost van het jaar 2009. Beste wensen allemaal, dat het maar een jaar vol met positieve uitdagingen mag worden!

Ik heb geen goede voornemens dit jaar. Ook geen slechte overigens.  Toch vind ik het altijd prettig om te horen dat mensen met goede voornemens bezig zijn. Ik vind het wel een moment hoor, zo’n begin van een nieuw jaar. Iedereen lijkt wat bewuster van zichzelf en zijn omgeving. Een moment waar je naar achter kijkt, een jaar waar je stempel op gedrukt staat. Een moment waar je naar voren kijkt, vol moed en positiviteit. “Dit wordt het jaar!”, zeg je dan. Je bent bereidt om te leren en te veranderen, om de strijd aan te gaan met iets waarvan jij het waard vindt om de strijd mee aan te gaan. Je voelt je krachtig, je ziet het helder voor ogen! Ook al is het maar voor even, wat een energie!

OK, ok, ik geef toe: ik heb een waslijst met goede voornemens! Maar ik ben meer iemand van goede voornemens in mei, augustus of oktober. Goede voornemens op 1 januari brengen te veel risiso’s met zich mee. Je gaat tellen. Je schept verwachtingen. Anderen gaan op je letten. Werkt bij mij minder.  Daarom is het makkelijker om te zeggen dat je geen goede voornemens hebt. Misschien dat ik daarom, in een onverklaarbare opwelling, vijf jaar geleden mijn pakje sigaretten,  31 december 10 minuten voor 12 uur, in de Prinsengracht gooide! Als je iets wil veranderen of bereiken, kan je er beter maar gelijk mee beginnen!

Zo’n moment had ik ook in oktober. Ik gaf mij zelf een opdracht:

Leer vlak. Dat is de opdracht die ik mij zelf heb gegeven. Leren zonder grenzen. Leren zonder drempels. Omarm je leerstijl. Stop je creativiteit niet weg maar laat deze bloeien. Werk vanuit je kernkwaliteiten: creativiteit, praktisch en vanuit gevoel. Geef je ideeën en creativiteit de ruimte door drempels en muren weg te nemen.

Daar ga ik dit jaar mee verder. Mijn ontdekkingsreis. Ik wil in kaart brengen waar ik ben geweest en nieuwe routes uit stippelen om onbekende gebieden te ontdekken. Ik moet niet vergeten borden neer te zetten, zodat anderen mij makkelijk kunnen volgen. Deze ontdekkingsreis zal ik verslaan in een journaal, deze blog. En dat ik nieuwe gebieden ga ontdekken dit jaar, dat staat vast!

Op een geweldig jaar! Have a safe trip!

Wegwijzer

Geen Reacties

Laat een reactie achter

Hoor graag uw reactie!

%d bloggers liken dit: