Free lecture van Knowmads: The Best Job Title In The World

Tot voor kort was ik op zoek naar de juiste titel voor mijn activiteiten bij de lerarenopleiding van Inholland. Op zoek naar mijn plekje binnen de organisatie, herkenning, erkenning. Ach, op een gegeven moment ben ik daar maar mee gestopt. Ik schijn niet in een hokje te passen. En sindsdien ga ik functieloos gebukt onder te veel functies en ik moet zeggen, ik heb nog nooit zo lekker gefunctioneerd. Maar ja, er moet toch wat op dat visitekaartje. De free lecture The Best Job Title in the World van Knowmads Educator Floris biedt uitkomst!

The best job title…

What makes a great job title? It tells others what you do, and at the same time toggles curiosity. And perhaps most importantly: a great job title supports you to feel free to do what you are best at.

De free lecture bestaat uit creatieve werkvormen die je helpen om je (kern-)kwaliteiten, talenten, dromen, doelen, etc. te inventariseren en te visualiseren, en daar uiteindelijk een ‘functieomschrijving’ bij te bedenken. Dit lijkt mij een uitstekende werkvorm voor studieloopbaanbegeleiding: natuurlijk wil je aardrijkskundedocent worden, maar wie ben jij als docent en waarom is het belangrijk dat jij met die kinderen aan de slag gaat! Misschien levert dat wel functieomschrijvingen op als ‘docent-innovator Mens & Maatschappij’ of ‘docent creativiteitsdeskundige betavakken’ of…Talenten kunnen maar niet genoeg benadrukt worden!Free lecture
Een free lecture is niets nieuws, maar de gedachte die hier achter zit inspireert mij en brengt mij op ideeën. Hoe zouden studenten en mijn collega’s reageren als zij een opdracht zouden krijgen om een dergelijke free lecture te ontwikkelen over hun passie en die boodschap te delen met de rest van de wereld. Hoe zouden ze reageren op de feedback?

At Knowmads we have a open source attitude. We love to create a world where people learn to become what they could be, rather than comply to criteria that do not fit them and their talents. Our free lectures help anyone with a can do, want to, and, love to attitude. We hope our approach will one day be present at schools around the world.

Download de free lecture hier (pdf).

Jeroen
Leertoerist-begeleider of Hoofd Enthousiast-Chaotisch Docent of….

1 Reactie

Erwin de Beer

ongeveer 7 jaar geleden

Hi Jeroen, Wat een geweldige free lectures is dit. Het past ook heel goed bij wat ik doe met Dreams Matter. Zelf een functietitel bedenken bij je droombaan helpt heel erg om te focussen en je droom helderder te krijgen. Bedankt. En zelf zo'n free lecture ontwikkelen, over hoe je droom te realiseren, lijkt me ook wel wat. Daar ga ik in de kerstvakantie eens mee aan het werk. Groetjes, Erwin

Laat een reactie achter

Hoor graag uw reactie!

%d bloggers liken dit: