‘Vragenuurtje’

Niet schrikken, ik blog.

Op 17 januari, pre-@benthebloem, mailde ik mijn collega’s van de School of Education Amsterdam het onderstaande:

Het is vrijdagmiddag, en ik heb de hele ochtend mails verstuurd. Over allerlei onderwerpen, maar allen met het kenmerk dat ik ‘iets verzoek’. Ik moet dat doen, het is belangrijk voor mijn werk. Het is echter de vraag of u dat ook zo ervaart. Ik ben mij daar van bewust.

Zo heb ik vanochtend de slb-ers van het eerste jaar flink wat mails gestuurd. Ik voel me lichtelijk bezwaard, alsof ik ‘spam’ verstuur.

Ik probeer zoveel mogelijk zaken ‘in de wandelgangen’ te regelen, maar het scheelt soms zo veel tijd om het via de mail te doen.

Echter, zaken moeten wel in balans blijven vind ik. Daarom het volgende aanbod:

U mag mij vragen stellen. Over ICT en e-learning. Gerelateerd aan leren en onderwijs. Anything goes!
Ik pik een keer in de week een vraag er uit die ik beantwoord. Dit antwoord kunt u dan lezen op mijn MySite en/of blog. Of we nemen de antwoorden op in de nieuwsbrief.

We noemen dit dan het “vragenuurtje”.

Dus vanaf vandaag probeer ik zo eens in de week een vraag van een collega te beantwoorden. Die post ik in ieder geval op mijn INHolland-blog, maar ik zal de bijdragen ook hier posten.

Ik zal in een latere post wel eens dieper ingaan op mijn haat-relatie met die formele inbox van mijn werk-account. Zo jaren ’90! Ik wil ook kritisch kijken naar hoe ik communiceer met mensen of hoe een organisatie mij dwingt te communiceren. Formeel vs. informeel. Belangrijk onderdeel van mijn missie: vlak leren.

Ik zal binnenkort wat doen aan die titel. Vragenuurtje. Pfff.

8 Reacties

Joel de Bruijn

ongeveer 8 jaar geleden

Goed initiatief! Als je toch vragen beantwoord, kun je dat net zo goed delen. Alternatieve titel: "Vragenvuurtje" ? Gezien alles wat er op je afgevuurd wordt enzo.

Danniëlle

ongeveer 8 jaar geleden

Leuk idee. Ben benieuwd naar de uitvoering.

Ino

ongeveer 8 jaar geleden

Beste Jeroen, Bedankt voor je uitgebreide reactie. Daar zit een mogelijkheid tussen die mij aanspreekt. Ik vind email ergens moeten halen nog veel erger dan email binnen krijgen. Ik zal dus niet gauw iemands weblog bezoeken. Wat mij derhalve aanspreekt is een of meer digitale klassen. Ik geef er de voorkeur aan het vervolg minder openbaar te bespreken. Via de mail dus. Groeten, Ino

Jeroen

ongeveer 8 jaar geleden

@joel Vragenvuurtje! Staat!

Jeroen

ongeveer 8 jaar geleden

@Ino Fijn dat je er wat aan hebt gehad Ino. Ik vind je opmerking "Ik vind e-mail ergens moeten halen nog veel erger dan e-mail binnen krijgen" een hele interessante! Als jij dat al vind, begrijp je dan ook dat je studenten waarschijnlijk het zelfde gevoel hebben? En was dat niet onderdeel van je vraag? E-mail haal je overigens niet, maar krijg je. Informatie naar binnen halen via RSS geeft je tenminste een keus. Maar ik denk dat we binnenkort maar eens meer over RSS en informatievaardigheden op het internet moeten gaan hebben.

Ino

ongeveer 8 jaar geleden

Het woordje 'nog' was te veel, mail vind ik prima, mits het vanzelf binnenspoelt. Zie je donderdag. prettig weekend met Benthe en haar moeder, Ino

Fons

ongeveer 8 jaar geleden

Ik zou 'm lekker kort houden (kan er namelijk nog wat van de vraag in de titel van de post), dus iets als Q&A of V&A ...

Fons

ongeveer 8 jaar geleden

En o ja, of je de link in je blogroll naar m'n blog even wilt aanpassen, die je er nu hebt staan is zo dood als een pier. Graag verwijzen naar: http://www.helikon.nl/blog

Laat een reactie achter

Hoor graag uw reactie!

%d bloggers liken dit: