Volg de Onderwijsdagen 2008 via Twitter (#owd2008)

Dit jaar bezoek ik voor het eerst de SURF Onderwijsdagen in Utrecht. Binnen het hoger onderwijs het evenement voor ICT- en e-learning ontwikkelingen.

Backchannel
Ik zal dit evenement live bloggen via Twitter. Via mijn Twitter-account kan iedereen mijn belevenissen volgen. Ik ben zeker niet de enige edutweeter die dit gaat doen. De Onderwijsdagen hebben dit jaar een backchannel in het leven geroepen middels de Twitterfountain. Dat is een kleine webapplicatie (een widget) die alle berichten op Twitter en foto’s op Flickr met de hashtag #owd2008 verzameld en presenteert. Een snelle en informele manier om je zelf op de hoogte te stellen van de ervaringen van de deelnemers aan deze dagen. De Twitterfountain staat hieronder.

Een andere manier om via Twitter de Onderwijsdagen te volgen is via deze link.

Om een zo breed mogelijk publiek te trekken, ook de mensen die er niet bij kunnen zijn, is er een live video stream die een aantal keynotes, pre-conferences en lezingen zal uitzenden. Klik hier voor de livestream.

Tijdens de lunch op dinsdag zal ik aanschuiven bij Werner Vogels, chief technology officer bij Amazon.com, waar we gaan praten over cloud computing in het hoger onderwijs. Uitbreid verslag van de twee dagen later deze week.

Geen Reacties

Laat een reactie achter

Hoor graag uw reactie!

%d bloggers liken dit: