Update: Iedereen een filmkunstenaar met Filmen met je Mobiel

In een post van 6 mei j.l. schreef ik over Filmenmetjemobiel.nl, een initiatief van Emiel Heynen en Michiel Koelink, waarmee zij het kunstzinnig gebruik van nieuwe media door jongeren willen stimuleren. Vandaag kreeg mijn vriendin, een collega van beide heren, een exemplaar van het boekje, een handleiding voor eigenzinnige pocketfilms. Dank heren!

Filmen met je mobiel

Waaier
Filmen met je mobiel is  een boekje van 20 pagina’s, die je als een waaier gebruikt. Het formaat is klein, past zo in je broekzak. Net als je mobiel, kan je het boekje altijd bij je hebben om te gebruiken. In 4 stappen worden leerlingen meegenomen:

  1. Voorbereiding
  2. Filmtips
  3. Exporteren naar PC
  4. Monteren en publiceren

Het boekje daagt de jongeren uit om creatief om te gaan met de pocketcamera’s, en de beperkingen van het apparaat, zoals formaat en beeldkwaliteit, juist te gebruiken in je voordeel. De teksten op de pagina’s zijn kort en worden ondersteund door mooie foto’s, die erg goed gekozen zijn. Het gaat echt om korte tips en richtlijnen: nadenken over functie van wat je filmt, gebreken van je camera, standpunten, beweging, uploaden en montagetips. Ik had zelf nog wel een tip willen zien over wat te doen als je iemand wilt interviewen.

Filmen met je mobiel

Verwacht geen uitgebreide stappenplannen, de jongeren weten zelf wel hoe hun camera op de mobiel werkt (en daarvoor zijn er te veel verschillende apparaten). En dat vind ik het sterkst aan deze opzet. Informeel en ik denk dat de leerlingen dit als handig ervaren, zeker in de context van een les of workshop.

Op Filmenmetjemobiel.nl vind je een paar mooie voorbeelden, gericht op kunstonderwijs, en meer informatie over toepassing in het onderwijs. Prima te gebruiken voor de Flip.

Geen Reacties

Laat een reactie achter

Hoor graag uw reactie!

%d bloggers liken dit: