Twee twips en twucs met Twitter…

Ik en mijn  iPhone zijn al bijna aan elkaar  vastgegroeid.  De meeste rss-feeds verwerk ik op mijn iPhone. In de bus, op de bank en als ik me echt verveel, tijdens vergaderingen. Het lezen van feeds levert mij blogposts en links op die ik wil bewaren en delen. Voor het bewaren gebruik ik Delicious en/of de Evernote iPhone app. Met name Evernote gebruik ik voor aantekeningen tijdens het lezen van de feeds, als ik iets moet onthouden of me iets bedenk. Voor het delen van de posts en links gebruik ik vaak Twitter.

Twee tweets (= bericht op Twitter) die ik oppikte gaan deze workflow voor mij versnellen en intuïtiever maken. Met dank aan beide twitteraars!

Evernote
EvernoteVia een tweet van Erwin de Beer (@eddebu) kwam ik er achter dat je tweets direct in Evernote kunt plaatsen.

Evernote valt te omschrijven als een digitaal kladblok, om informatie (tekst, afbeeldingen, video, etc.) te verzamelen en te verwerken via web, desktop en, in mijn geval, de iPhone. Deze info wordt gesynchroniseerd waardoor de informatie toegankelijk is any time, any place. Nu kan ik ook via Twitter notities maken.

  • Volg @myEN via Twitter
  • @myEN volgt je terug, je ontvangt een direct message
  • klik op de link, login op Evernote en koppel je Evernote- en Twitteraccount aan elkaar
  • type @myEN in een tweet die je naar je Evernote wilt sturen. Of een direct message.
  • het kan even duren, maar vervolgens wordt je tweet als notitie gedownload in Evernote.

Dat scheelt! Ik hoef nu niet meer de app Evernote te openen tijdens het gebruik van m’n Twitter client. Ideeen en links  kan ik nu snel via Twitter kwijt in m’n Evernote notitieboekje kwijt. Maar hoe krijg je die links dan in een tweet?

Links tweeten via Tweetie
Tweetie for iPhoneIk gebruik Tweetie, een Twitter client voor de iPhone. Om een url vanuit Safari te tweeten gebruik je een bookmarklet, een app die je opent vanuit je Bladwijzers-menu. De bookmarklet verkort de url en plaatst deze in een bericht die je kunt aanpassen en versturen. Tweetie heeft een eigen bookmarklet, Twitterlink is een ander voorbeeld.

Via een tweet van Jaap Stronks (@jaapstronks)vernam ik dat het ook op een andere manier kan. In de adresbalk van Safari type je voor de url tweetie:en vervolgens druk je op “Ga”. Tweetie wordt geopend, de url wordt verkort en je kan je bericht verder bewerken.

Ik heb het nu een paar keer gedaan, en het werkt best snel, maar niet veel sneller dan het gebruiken van de bookmarklet. En als je op de adresbalk drukt, dan wordt de cursor automatisch achteraan geplaatst. Met lange url’s moet je dus eerst je cursor vooraan plaatsen.

Maar het principe staat me wel aan. De Delicious-bookmarklet mag van mij ook zo iets bedenken. Iets als delicious:url of del:url (rijmt). Of del:tag:tag:url.

Er zijn vast meer van dit soort trucjes, ik ben niet heel erg thuis in de wereld van bookmarklets voor de iPhone. Als iemand een handige tip heeft, laat maar komen!

Geen Reacties

Laat een reactie achter

Hoor graag uw reactie!

%d bloggers liken dit: