TeachMeet NL ’09

TeachMeetNL '0929 januari, tijdens de NOT ’09, organiseert Helikon de unconference TeachMeetNL ’09 in MediaPlaza, Utrecht. Wat is een TeachMeet?

De TeachMeet is een informele bijeenkomst voor iedereen die nieuwsgierig is naar technologie in het onderwijs. Iedereen kan deelnemen en zijn ideeën of geweldige ervaringen uit zijn onderwijspraktijk met anderen delen.

Een TeachMeet gaat over informeel leren, creativiteit, inspireren en laten inspireren. Op de TeachMeet mag  je jouw onderwijsidee, project, visie of gedachten presenteren: via een micropresentatie van 7 minuten (Pecha Kucha-achtig) of een nano-presentatie van 2 minuten. En wil je niet presenteren? Ook goed! Laat je inspireren, spreek iemand aan en praat over je passie voor het onderwijs! Je kan je hier inschrijven (ik sta er nog niet bij, maar dat gaat goed komen)

Krachtige leerervaring
De TeachMeet zou ook een ideaal evenement voor studenten van de lerarenopleiding zijn! Verplichte kost voor iedere beginnende leraar zodat hij/zij een goed beeld krijgt van de ontwikkelingen binnen het onderwijs en informeel leren. Een TeachMeet zou voor de student een betekenisvolle leerervaring opleveren die heel krachtig is! Misschien een idee voor lerarenopleidingen om een ‘open opdracht’ te koppelen aan de TeachMeet met wat reflectievragen en de student die vervolgens laten opnemen in hun portfolio. En er schijnt bier te zijn. Dat moet motiveren.

Leren en bier!
Deze nu al onsterfelijke uitspraak deed de organisator van de TeachMeet, Fons van den Berg a.k.a Helikon, op het Edublogdiner ’08 in Utrecht.

Geen Reacties

Laat een reactie achter

Hoor graag uw reactie!

%d bloggers liken dit: