PBS Digital Media: New Learners Of The 21st Century

Een mooie documentaire van PBS over onderwijs en leren in de 21e eeuw en hoe technologie kan worden ingezet om leerlingen op te leiden tot creatieve, kritische probleemoplossers. In de documentaire worden een aantal innovatieve leerpraktijken beschreven, zoals het Digital Youth Network en Quest To Learn.

In the 20th century we taught out kids what to learn. We lined the desks up in rows and put the teacher at the front of the classroom. But in todays world many educators are questioning the status quo by meeting young people where they are. They are using 21st century tools to help prepare kids for a 21st century world. Join us for a look at the frontline this change.

Watch the full episode. See more Digital Media – New Learners Of The 21st Century.

Cool quotes

“John Dewey said it best, he said that if we teach todays student how we taught them yesterday, we rob them of tomorrow. And we are doing that all over this country” (Chris Lehmann)

“The powerful thing is when we allow kids access to owning their education, then we say you have to figure out larger pieces of the puzzle than kids are usually allowed to figure out in the schools, then….they blow you away on a daily basis” (Chris Lehmann)

“We are either going to have two schoolsystems. One for the rich and one for the poor. And the poor one will be a standardized, accountable system, that does guarantee you and give you the basics, and it will suit you for a service job. The priviliged kids will go to another school system where they will learn all the same facts but they  learn to use them to solve authentic problems and eventually to  innovate and produce new knowledge. And they will make out well in the global system.” (James Gee)

via Is het nu generatie X, Y of Einstein?


3 Reacties

carla upperman

ongeveer 7 jaar geleden

Beste Jeroen, Wat een geweldige blog!Heel veel te lezen en te bekijken. Ik geef sinds 10 jaar biologie les en ben ook zeer geïnteresseerd in de veranderingen die in de wereld gaande zijn en hoe deze in het onderwijs zijn in te brengen. Sinds 3 jaar heb ik geen boeken meer in de klas, de leerlingen vinden de content op internet op de site 10voorbiologie. In de klas hebben de leerlingen geen computer dus laat ik ze soms hun telefoon gebruiken, velen hebben een internet abonnement. Nu ben ik bezig om te kijken of iPads inzetbaar zijn. Mijn doel is dan ook om samen met de leerlingen lesmateriaal te ontwikkelen. Bij sommige onderwerpen is de uitleg van een leerling beter te begrijpen dan de uitleg van een docent. Het zou mooi zijn als dit als lesmateriaal ingezet kan worden. Ik leer veel van de video's die ik hier heb gevonden en ga kijken wat ik in mijn lessen kan gebruiken. Het maakt ook het lesgeven veel interessanter. met vriendelijke groet, Carla Upperman

Jeroen

ongeveer 7 jaar geleden

Wow! Dit zijn de reacties waar je het voor doet! Dank voor het compliment, maar vooral dank voor het delen van de mooie dingen die je doet! Interessant, een co-creatie project met leerlingen! Er zijn prachtige apps waarmee leerlingen prachtige 'digital stories' kunnen creëren met de iPad. Tijdens het maken verdiepen ze zich in de inhoud, maar doen ook andere leerervaringen op. Als je het project kan doorzetten deel je dan je ervaringen? Bijvoorbeeld op co-lere.nl. Succes! Jeroen

Carla upperman

ongeveer 6 jaar geleden

Sinds vorige week een iPad en vanaf maandag hebben de leerlingen er ook een. Ik hoop veel van hen te leren want het is toch wel anders dan een computer. Zit nu in de trein met gratis internet, heel handig. En de tablet is gewoon in de tas mee te nemen en is net zo handig als de krant op klein formaat. De ervaringen met de iPad ga ik zeker delen en Co-lere.nl is een goede suggestie. Je hoort nog van ons, Carla

Laat een reactie achter

Hoor graag uw reactie!

%d bloggers liken dit: