Louis van Gaal over videoanalyse

In een aflevering van Holland Sport, van 23 februari j.l., praat ‘docent’ Louis van Gaal met Wilfried de Jong over het gebruik van videoanalyse bij AZ. Samen met Max Grekkers legt hij uit wat het belang is van de beelden en hoe hij ze inzet in de training.

Ik vind het interessant om te horen hoe van Gaal daar mee bezig is. Ik zie veel raakvlakken met het project dat wij op onze School zijn gestart deze maand, waar studenten met behulp van  video reflecteren op eigen handelen in de les. Het item in Holland Sport geeft wat mij betreft goed aan dat we in het onderwijs veel meer zouden moeten doen met video in de studieloopbaan van de student. Misschien moet van Gaal maar eens uitgenodigd worden voor de Diverse 2009.

Link naar fragment item, via Uitzendinggemist.nl (met dank aan Tom, gebruik Windows Media Player) of de complete aflevering:

Update 18/11 07:54 Heb ik het wel over de relevantie van videoanalyse voor het onderwijs, had ik best kunnen zeggen hoe ik dat dan zie. Het was laat. Maar Pierre Gorissen neemt het stokje over met zijn blogpost over het videoportfolio.

Geen Reacties

Laat een reactie achter

Hoor graag uw reactie!

%d bloggers liken dit: