“Here you are in the SlideShare conference room…”

Ik was mijn Evernote-knipsels aan het opschonen, en kwam onderstaande screendump tegen die ik had gemaakt. Een paar weken geleden testte ik de nieuwe functionaliteit van SlideShare, Zipcast. Ik startte een zipcast om samen met een collega te testen. Mijn collega had technische problemen en in plaats daarvan kreeg ik bezoek van een SlideShare team uit India. Zij waren geïnteresseerd in mijn bevindingen. 

Ik vond het allemaal zeer snel en eenvoudig werken, maar voor een online presentatie wil je iets meer opties dan alleen contact met deelnemers via de chat. Het team wist mij te vertellen dat ze bezig waren met twee-richtingsverkeer audio in Zipcast.

Een grappige gebeurtenis, waar ik gelijk moest denken aan een van mijn favoriete boeken van de laatste jaren: The World is Flat van Thomas Friedman. Een Amerikaans bedrijf, hoofdkantoor in San Francisco met een internationaal managementteam, dat ook een kantoor in India heeft en een deel van het programmeerwerk  in India laat uitvoeren (althans dat vermoed ik), vanwege kostenbesparing en de 24-uurs economie. Is hier sprake van de flatteners outsourcing en offshoring?

Hieronder een tweet van een van de SlideShare-medewerkers. Je vind mij terug op het scherm. Klik hier voor een grotere afbeelding.


Geen Reacties

Laat een reactie achter

Hoor graag uw reactie!

%d bloggers liken dit: