Geo-Everything door Geospatial Revolution Project

De meest essentiële geografische vraag is: waar ben ik? Maar wat we zien met de opkomst van internet en technologische ontwikkelingen als GPS, is dat we er een vraag bij moeten stellen: en waar ben ik in relatie met al het andere? Het Horizon Report 2009 noemt dat de trend Geo-Everything.

Waar het Horizon Rapport niet veel verder gaat dan relaties leggen met het onderwijs, valt er op de website van het Geospatial Revolution Project binnenkort meer te leren over de achtergronden van Geo-Everything. Deze site kwam onder mijn aandacht door een blogpost op Geo-Nieuws en oh, wat vind ik het leuk als mijn beide vakgebieden, geografie en ICT, een beetje samenvallen.

Geospatial Revolution Project

Geospatial Revolution Project
Dit project vertelt je de achtergronden over de trend Geo-Everything en wat het effect is van digitale geospatial information of digitale kaarten op ons gedrag en maatschappij. Kortom, waarom is het belangrijk om de ontwikkelingen op het gebied van Geo-Everything te volgen:

Geospatial information influences nearly everything. Seamless layers of satellites, surveillance, and location-based technologies create a worldwide geographic knowledge base vital to solving myriad social and environmental problems in the interconnected global community.

Het doel van het project is om de kennis over locatiegebaseerde technologieen te vergroten. Over het ontstaan van digitale kaarten, over de toepassingen van geospatial information, maar ook over veiligheids- en juridische issues met betrekking tot dit onderwerp.

The program will highlight a broad range of location-based technologies and their impacts on society. Subject matter will cover topics such as safety and security, geopolitics, business intelligence, scientific accomplishment, social interaction, and personal productivity.

In een serie van 8 video’s worden verschillende geospatial stories verteld, die later tot een documentaire gemonteerd worden. Op de website is er al een trailer beschikbaar. Daarnaast zal er op de website onderwijsmateriaal beschikbaar komen.

Erg interessant allemaal! Ik realiseer me dat ik eigenlijk niet weet in welke mate geo-everything is opgenomen onder het kopje mediawijsheid, maar verwacht dat dit in de loop van de tijd steeds belangrijker gaat worden. Daar ga ik me eens wat meer in verdiepen. Iemand ideeën of tips?

Geen Reacties

Laat een reactie achter

Hoor graag uw reactie!

%d bloggers liken dit: