Gastoptreden in “Laat de informatie tot je komen!” (#INHshare10)

Een paar weken geleden vroegen Eric-Jan Dol (@dapperebas op Twitter) en Annette Theuns mij of ik kort wat vragen wilde beantwoorden voor camera. Beide zijn werkzaam als informatiespecialisten bij INHolland en hun verzoek had te maken met hun voorbereidingen op de workshopsessie voor Show & Share, die afgelopen week plaatsvond. Ook collega Tom Visscher en student 2.0 Stef Maas zijn ‘geflipt’.

De centrale vraag die we moesten beantwoorden was hoe we het liefst op de hoogte bleven van informatie en hoe we deze informatie naar ons toe lieten komen.

Het is een kort filmpje geworden over Twitter, RSS, iGoogle en LinkedIN. Het is als inleiding gebruikt voor hun sessie over informatievaardigheden:

Het aanbod van informatie is enorm en het is vaak lastig om je weg te vinden naar juiste en goede informatie. In deze workshop gaan wij je helpen bij het sturen over de informatiesnelweg met behulp van web 2.0 technieken. En we laten zien hoe soms de automatisch piloot kunt gebruiken.

Handig filmpje, kan ik goed gebruiken voor mijn studenten.

Eric-Jan stuurde mij de link naar het Flip-filmpje, dat hij op SURFmedia heeft geplaatst. Met een SURFgroepen account of uw instellingsaccount (als de instelling aangesloten is bij de SURFfederatie) kunt u inloggen en het filmpje bekijken.

Video: Laat de informatie tot je komen

1 Reactie

GreetGlotzbach

ongeveer 7 jaar geleden

Heb het filmpje en je informatie er om heen gelezen. Een leuke manier om het ook eens toe te passen in het MBO. Heb net zo'n Flip een paar dagen in mijn bezit. En volg de cursus 23 onderwijsdingen van de bibliotheek. Succes en ik blijf je volgen.

Laat een reactie achter

Hoor graag uw reactie!

%d bloggers liken dit: