De nieuwjaarsborrel die je niet wilt missen! TeachMeet #iLearn2011 17 januari 2011. Schrijf je in!

“Na een paar maanden van relatieve stilte rond de TeachmeetNL lijkt het erop dat we in 2011 weer helemaal los gaan”, schrijft Fons van den Berg op de site van TeachmeetNL. Klopt, en we starten met de TeachMeetNL iLearn2011 op maandag 17 januari georganiseerd door de tweedegraads lerarenopleiding van Hogeschool Inholland in Amsterdam.

Wat is een TeachMeet?

Een TeachMeet is een informele bijeenkomst voor iedereen die nieuwsgierig is naar technologie in het onderwijs. Iedereen kan deelnemen en zijn ideeën of geweldige ervaringen uit zijn onderwijspraktijk met anderen delen. Uitgangspunt is: de borrel = de conferentie. Een TeachMeet is een unconference. De bedoeling is dat het de leukste professionaleringsbijeenkomst is die je kent.

Schrijf je in! Laat je inspireren, ontmoet nieuwe mensen, bedenk mooie ideeën onder het genot van een hapje en een drankje! Beter nog: draag bij! Met een micro-of nano-presentatie.  Of op een andere wijze, er staat niets vast! Ga naar de TeachMeetNL wiki voor meer informatie over de TeachMeetNL #ilearn2011, de spelregels en hoe je je kunt aanmelden.

Deze Teachmeet wordt aansluitend aan iLearn2011 georganiseerd, een ‘student generated’ mini-conferentie over ICT & Onderwijs. Tweedejaars studenten van de tweedegraads lerarenopleiding Domein Onderwijs, Leren & Levensbeschouwing van Inholland presenteren door middel van presentaties, workshops en round tables hun leervragen op het gebied van ICT en onderwijs.

De studenten werken nu aan het ‘beantwoorden’ van hun leervraag en aan de voorbereidingen van actieve- en inspirerende sessies. Aanbod komen thema’s als digiborden; games in het onderwijs; effectief presenteren; social media; digitale leermiddelen; digitale didactiek en nog veel meer. De studenten willen graag hun kennis delen en de dialoog aangaan over de inzet van ICT in het onderwijs en leren.

iLearn2011is toegankelijk voor iedereen die binding heeft met het gebruik van ICT in het Onderwijs. Medewerkers en studenten van het domein OLL van Inholland, maar ook ‘externen’ zijn bij deze van harte uitgenodigd! Hier vind je meer informatie (en binnenkort het programma).

En daarna dus de TeachMeet! Waar studenten, onze leraren van de toekomst, lerarenopleiders, docenten uit het werkveld, ICT & onderwijs experts, innovatoren en creatievelingen elkaar ontmoeten! Dat noemen we met recht een ‘onderwijsfeestje’!

(en nog zo’n feestje gaat plaatsvinden op woensdag 2 februari: TeachMeetNL PO (Aloysiusschool Maasland)
Update: 16-01-2011: uitgesteld!

2 Reacties

Erwin de Beer

ongeveer 6 jaar geleden

Hoi Jeroen, Dit is echt een MUST voor iedereen die iets doet op het gebied van ICT in het onderwijs! Jouw studenten kunnen natuurlijk als geen ander hun eigen ervaringen met ICT in hun onderwijs koppelen aan hun onderwijskundige kennis én aan afstemmen op hun computervaardigheid. Wat goed dat je het organiseert en ons ervoor uitnodigt. Ik zie je de 17e. Groetjes, Erwin

Jeroen

ongeveer 6 jaar geleden

Ha Erwin! Wat goed dat je ook komt op iLearn2011 (hoewel een mini-conferentie gericht op de lerarenopleiding, zijn ook externen van harte welkom, klik hier). Ik vind het belangrijk dat jij er bent. De studenten, leraren-in-opleiding, ontwikkelen hun competenties op het gebied van ICT & onderwijs. Dat is niet altijd gemakkelijk, het vraagt om inzicht en vertrouwen in kennis en de eigen didactische vaardigheden. En ook die zijn volop in ontwikkeling! Op iLearn2011 presenteren zij hun eigen leervragen en hun ervaringen op het gebied van ICT en onderwijs. Het is daarom goed dat ze dit doen voor een publiek van onderwijsprofessionals en mede-studenten. De feedback die ze ontvangen helpt de studenten verder in de competentie-ontwikkeling, op een manier die effectief, innovatief, uitdagend en spannend is. De studenten zijn wat mij betreft guest of honor op de Teachmeet. Het is goed om ze te introduceren in een setting die informeel is, waar passie over onderwijs, leren en technologie vanzelfsprekend is. Ik zie je de 17e!

Laat een reactie achter

Hoor graag uw reactie!

%d bloggers liken dit: