BlackBoard Sync voor de iPhone, iPod Touch en Facebook

Vorige week kwam ik de BlackBoard Sync app voor de iPhone en iPod Touch tegen.  Na het installeren en invoeren van juiste instellingen kreeg ik het niet voor elkaar om contact te maken met de BlackBoard omgeving van INHolland. Vandaag lukte dat echter wel (weet niet goed waarom, misschien dan BlackBoard er even uit lag vanwege de vakantie).

Ik laat even wat screendumpjes zien:

Eerste bevindingen
Het navigeren in de BlackBoard omgeving op de iPhone gaat een stuk beter zo! Dat geknoei met de Safari-browser is met deze app verleden tijd. Toch handig voor iemand die vaak ’s ochtends vroeg in de bus naar school nog wat zaken controleert of de reacties van studenten in een discussieforum wil bekijken. Prima app als je onderweg bij je BlackBoard courses wil komen of op de hoogte wil blijven van veranderingen. Er is een koppeling met Scholar, het social bookmarking systeem van BlackBoard.

Vervolgens is het wel zo, dat als ik bij een document kom, ik doorgelinkt wordt naar de BlackBoard omgeving….via de Safari browser. Kan ik opnieuw inloggen en zit ik toch weer te werken in de webomgeving. Synchronisatie tot aan de voordeur? Of simpel doordat de app afgestemd is op BlackBoard 9 en wij met een oudere omgeving werken.

Facebook
BlackBoard Sync is er ook voor Facebook. Dat is een interessant gegeven: een formele leeromgeving binnen een informele leeromgeving halen.

Links
BlackBoard Learn for the Apple iPhone en iPod Touch

BlackBoard Learn for Facebook

Nu nog iedere student aan een iPhone krijgen…

Geen Reacties

Laat een reactie achter

Hoor graag uw reactie!

%d bloggers liken dit: