Beste deelnemer van #ilearn2011…

Beste deelnemer van #iLearn2011,

Welkom op iLearn2011, de student-generated mini-conferentie ICT & Onderwijs, waar tweedejaars studenten van de lerarenopleiding in Amsterdam het resultaat van hun leervragen presenteren. iLearn2011 is de plek waar de studenten de opgedane kennis en vaardigheden expliciteren en toetsen in de praktijk. iLearn2011 is de plek om u te laten inspireren, op de hoogte te laten stellen van (nieuwe-) ontwikkelingen op het gebied van ICT & onderwijs en wellicht ideeën op te doen voor uw eigen lessen.

Verbinding
Maar iLearn2011 is meer! De mini-conferentie is vooral een ontmoetingsplek. Een plek waar gezocht kan worden naar verbinding. Verbinding tussen de ‘docent met ruime ervaring in het onderwijs’ en de ‘student die zich volop aan het ontwikkelen is’. Verbinding tussen verschillende opvattingen over leren en onderwijs. Verbinden van innovatieve ideeen met de praktijk.

Ontwikkeling
De sessies die u bezoekt zijn het resultaat van een periode lang werken aan een eigen leervraag op het gebied van ICT & Onderwijs. Dat is niet alleen een ontdekkingstocht op het gebied van technologie, maar met name op het gebied van de toepassing er van in het onderwijs en leren. Studenten komen in aanraking met andere visies op leren en onderwijs. Geen gemakkelijke opgave, wel erg belangrijk. Een startbekwaam docent moet in staat zijn om technologie te beoordelen en te waarderen op de kenmerken die het geschikt maken voor leren. Dat is een ontwikkeling die misschien start in deze periode, maar zeker nog niet afgerond is.

Feedback
Om de student hierbij te helpen geven wij hem feedback. Inhoudelijk en op het gebied van presenteren, maar ook over zijn of haar ontwikkeling als docent. Deelt u daarom alstublieft uw ervaring met de studenten en de andere aanwezigen. Stel uw eigen leervragen! Grote kans dat die hetzelfde zijn als van de student.  Laat u inspireren door de student, maar de student kan zich ook door u laten inspireren! Het zijn deze momenten van co-creatie, die iLearn2011 krachtig en betekenisvol maken voor alle aanwezigen!

De conversatie over technologie in onderwijs, gaat over nieuwe opvattingen over leren en vormgeven van onderwijs, gaat over nieuwe rollen van docent, student en leerling. Dat is een gesprek die we het beste met elkaar kunnen voeren. Dat is waar iLearn2011 voor bedoeld is.

Veel inspiratie en leerplezier toegewenst!

Namens de studenten van iLearn2011,

Jeroen Bottema
Marlies van Eunen

Geen Reacties

Laat een reactie achter

Hoor graag uw reactie!

%d bloggers liken dit: