25 Tools: A Toolbox for Learning Professionals 2009

Ik ben niet zo van de ‘Top zoveel’-lijstjes, maar als docenten2.0-opleider kan ik natuurlijk niet om de lijstjes van Jane Hart heen.  Zij presenteerde deze week op haar blog haar de Toolbox voor 2009:

This year I have produced a 2009 version of the Toolbox , which contains 25 categories of learning tool. Within each tool category I provide the name of the most popular tools from the emerging Top Tools for Learning 2009 list, as selected by learning professionals worldwide. The majority of the tools are FREE, although a number of commercial tools are included. Some of the tools are desktop tools; others are online services.

Ik verzorg deze periode een korte training e-learning aan deeltijdstudenten en voor veel studenten is veel van wat ik ze laat zien aan web 2.0 tools nieuw. En veel! Ik had even moeten denken aan haar overzicht 25 Tools every Learning Professional should have in their Toolbox van 2008. Niet gedaan, maar ik zal alsnog de 2009 versie introduceren bij de studenten. Voor volgende training zal ik er een collegeopdracht om heen bouwen.

Daarnaast denk ik dat ik deze lijst nog wel eens ga gebruiken volgend schooljaar, dat op onze School in onder ander in het teken zal staan van de kennisbasis ICT en scholingsplannen voor zowel de studenten als docenten.

Via Jane’s E-Learning Pick of the Day. Bekijk ook haar Top 100 Tools for Learning 2009.

Ik zal eens nadenken over mijn top 10. Stomme lijstjes. Best leuk toch.

Geen Reacties

Laat een reactie achter

Hoor graag uw reactie!

%d bloggers liken dit: