The Invisible Learning Tour: 7 & 8 maart 2011 #invisi #coleretilt #yam

Promo Co-Lere, The Invisible Learning Tour from mooipunt on Vimeo.

Een week of drie geleden twitterde John Moravec dat hij naar Europa komt, dat hij nadacht over een stop-over in Nederland en of we zin hadden om iets leuks te doen. Ik heb de man sinds een aflevering van Tegenlicht hoog zitten, maar wat kansen gemist om hem te ontmoeten. Ik hapte en raakte verzeild in een mooi informeel co-creatieproces. Wat tweets en Skype-sessies later is The Invisible Learning Tour 7 en 8 maart een feit, een co-creatieproject van Sudbury Nederland, CMD Leeuwarden, HAN, Inholland en Knowmads. Op de site van co-lere.nl staat de volgende inleiding:

Onze scholen, universiteiten, en andere leerinstituten moeten een quantumsprong voorwaarts maken om aan te blijven haken bij de sterk geglobaliseerde kennis- en de door innovatie gedreven samenleving. Op dit congres gaan we met elkaar en John Moravec, Education Futurist, een invisible learning tour maken langs nieuwe onderwijsparadigma’s, nieuwe benaderingen van leiderschap en ontwikkeling van human capital.

Invisible Learning Tour
Maandag 7 maart start de tour in Leeuwarden, bij CMD Leeuwarden. John Moravec verteld over invisible learning en we kijken naar leerpraktijken in Nederland die op hun wijze invisible learning toepassen en nieuwe onderwijsparadigma’s in de praktijk brengen. ’s Middags staat in het teken van een open space meeting, waar we met alle aanwezigen gaan werken aan ideeen en oplossingen om het ‘traditionele onderwijs’ aansluiting te laten vinden bij een ‘flat world‘. U kunt zich hier aanmelden.

De tour gaat verder op dinsdag 8 maart waar John de HAN, de Sudbury scholen De Kampanje en De Koers, Knowmads en het Creative Learning Lab aandoet (als dat allemaal gaat passen in het schema).

Het is allemaal in zeer kort tijdsbestek georganiseerd, de laatste stand van zaken wordt bijgehouden op de site van Co-lere.nl en de Facebook-pagina van de Invisible Learning Tour.

Teaser pre-webinar
Aanstaande woensdag 2 maart organiseren we een kort webinar met John Moravec. Als u kennis wilt maken met het concept van invisible learning, John Moravec een vraag wilt stellen en een voorproefje wilt krijgen van de Invisible Learning Tour, bent u van harte uitgenodigd:

woensdag 2 maart
vanaf 20:00 – 20:30 (inloop v/a 19:45)
locatie: hier (Adobe Connect)

U kunt zich hier aanmelden. Een opname van de sessie zal zo snel mogelijk gepost worden.

Invisible Learning
Invisble Learning is zowel een project van John Moravec en Cristóbal Cobo,  als een mash-up van ideeën, theorie en concepten over nieuwe onderwijsparadigma’s die passen bij de netwerksamenleving van vandaag en morgen én de dialoog over hoe het onderwijs er in deze samenleving moet uitzien.

We leven in een flat world samenleving, waar verandering een constante is, kennis en innovatie de belangrijkste productie-factoren en waar de wijze waarop we communiceren en kennis creëren en delen aan verandering onderhevig is door de snel ontwikkelende technologie. Deze samenleving vraagt om kennisproducerende professionals, die overal en met iedereen kunnen samenwerken aan het oplossen van de complexe problemen van de 21e eeuw. Moravec noemt ze knowmads. Hiervoor is onderwijs nodig die knowmads opleiden en de kennis en vaardigheden meegeven zodat zij zelf actief hun rol in de samenleving kunnen vormgeven. Creativiteit, innovatief vermogen, verbeeldingskracht, nieuwsgierigheid en kritische denkvaardigheden, vermogen om samen te werken en te leren, persoonlijk leiderschap zijn essentiële vaardigheden. Onderwijs moet jongeren ondersteunen in het leven lang leren, en dat betekent naast formeel leren, veel meer aandacht voor informeel- en non-formeel leren (‘onzichtbaar’). Er is behoefte aan scholen die de verandering omarmen, die tegen hun leerlingen en studenten zeggen: “Wij weten ook niet goed hoe jullie toekomst er uit ziet, maar we hebben veel kennis en expertise, zullen we het samen gaan uitzoeken?”

Hieronder verwijs ik naar A Guide To Invisible Learning:

Geen Reacties

Laat een reactie achter

Hoor graag uw reactie!

%d bloggers liken dit: