Kom je spelen? Manifestatie Speel! 28 februari 2011 #7di #yam

Ik struikel tegenwoordig over de ‘Hello Kitty’-poppetjes en bijbehorende accessoires van mijn dochtertje… als ik onderweg ben naar mijn XBOX360 om Assassin’s Creed: The Brotherhood te gaan spelen.

Ik verbaas me over  hoe mijn dochtertje (2) compleet op gaat in haar spel met de ‘kitties’. Ze heeft nu de Playmobile-poppetjes aan de ‘kittie’ familie geïntroduceerd. Ze ontwikkeld haar fantasie en tegelijkertijd is ze bezig met het oefenen van gedrag dat ze via haar kleine wereldje krijgt aangereikt.

Ik leer vooral over gebouwen in Rome, kom tot de ontdekking dat ik mijn sluipmoordernaarsvaardigheden beter eerst kan trainen in de simulatieomgeving voordat ik een zekere dood tegemoet ga in het volgende niveau. Ondertussen kijk ik naar het instructional design van de game en ontwikkel ik mijn gedachten over gamification in het onderwijs. Onderzoekend leren. Lerend spelen en onderzoeken. Met al je zintuigen. Alleen en met elkaar.

Lex Hupe ziet in spelend leren de oerkracht van leren en is de initiatiefnemer van de manifestatie Speel! dat op 28 februari 2011 wordt georganiseerd op Hogeschool Inholland in Diemen:

Speel! stelt de oerkracht van spelend leren centraal. Een wervelende belevenis met tal van workshops, sprekers en speelse activiteiten. Met kinderen, leerkrachten, studenten en onderwijsversterkers. Het doel van Speel! is bereikt als scholen die kinderen en hun talenten en mogelijkheden centraal stellen, inspiratie hebben opgedaan, elkaar ontmoeten en hun netwerk van ondersteuners uitbreiden.

Speel! wordt georganiseerd op de dag van het onderwijs in de week van 7 Days of Inspiration (#7di). Het bestaat uit een programma met bijdragen van o.a. Lidion Zierikzee (de clown onderwijst), Kinderloket, Wikikids, Geef je kind een 10!, Slimmerkunde, de Innovatiekaravaan, etc. “Hutten Bouwen met Autobanden” lijkt me ook leuk.

Ik verzorg een kleine bijdrage als spreker over een schoolbezoek in de Verenigde Staten, waar ik zag dat spelend leren voor leerlingen in moeilijke omstandigheden heel veel mogelijk maakt!

Hieronder vraagt Lex of je ook komt spelen.

7 days of inspiration – #Amsterdam, #Speel from Red Sun Visuals on Vimeo.

Afbeelding: BrianCSmith/Flickr/BY-NC-SA

Geen Reacties

Laat een reactie achter

Hoor graag uw reactie!

%d bloggers liken dit: