Edublogdiner ’08

Aan de vooravond van de Surf Onderwijsdagen 2008 bevond ik mij op het Edublogdiner in restaurant Lofen in Utrecht. Een gezellig samenzijn van ruim 35 Nederlandse en Vlaamse edubloggers, edutweeters en andere geïnteresseerden. Naast het feit dat wij elkaar allemaal wel ‘online’  kennen via blogs en Twitter, is de bindende factor voornamelijk onderwijs, ict en leren. Goed gezelschap! Des te meer reden om elkaar eens in real life te ontmoeten en bij te praten.

Social software
Hoe zou dat werken? Je kent (bijna) geen gezichten bij de personen.  Nog voor dat we Utrecht CS hadden bereikt was het al geregeld. Via Twitter werd er snel een afspraak ‘om 19:00 bij de AH op Utrecht CS’ gemaakt, zodat er gezamenlijk naar de plaats van bestemming gewandeld kon worden. Onderweg haakten er nog een aantal mensen aan. Goed medium, Twitter.

Onderwerp van gesprek?
De Flip, docent 2.0 vs student 1.0, student 2.0 vs docent 1.0, t-shirt van Pierre Gorissen, Teachmeet van Fons van den Berg, Wilfred Rubens die alles weet over de vriendjes van z’n nichtjes via Hyves en de mooie woorden van Willem Karssenberg. Margeet van den Berg inspireerde ons door op te merken wat voor conferentie je zou kunnen organiseren als je alle aanwezigen iets laat presenteren, een Edublogconferentie! Wat zou er aan de andere tafels allemaal besproken zijn? We zullen het lezen op de blogs. En er was uiteraard applaus voor de geweldige organisatie van Jeroen van Beijnen en Karin Winters.

Vanavond was ik gewapend met de Flip, waarmee ik wat ‘donkere’ opnames heb gemaakt. Een aantal van deze beelden zijn gemaakt door Karin Winters en Wilfred Rubens, wat duidelijk maakt dat de Flip een social tool is.

Impressie van het Edublogdiner ’08

1 Reactie

Laat een reactie achter

Hoor graag uw reactie!

%d bloggers liken dit: